David Sem David Bergant, rojen leta 1989 in prihajam iz okolice Škofje Loke. Slovensko planinsko pot sem prehodil konec poletja leta 2020, natančneje od 24. avgusta do 10. septembra. Za pot sem torej potreboval 18 dni. Na podlagi dnevnika sem s strani PZS-ja, kot 10.561-ta oseba, 7. oktobra 2020 prejel potrdilo in značko za prehojeno Slovensko planinsko pot (SPP). Oziroma, če sem bolj natančen, sem dobil 10.561-ti znak, kar pa ne pomeni, da sem bil tudi ta oseba po vrsti, saj ima sem in tja kakšna oseba lahko tudi več znakov, ampak mislim, da teh ni veliko. 🙂

Zgornja fotografija je ena izmed redkih “selfijev”, ki sem jih v življenju naredil. 🙂 Fotografiral sem se na vrhu Raduhe, to je bil moj tretji dan, vreme je bilo odlično, sonce mi je svetilo v glavo, na ramenih se vidijo sledi nahrbtnika, majica pa se suši nekje na skali.

Kot sem že omenil zgoraj, sem za pot potreboval 18 dni, ampak če od tega odštejem dva dneva, ko zaradi zelo slabega vremena nisem hodil, je bilo same hoje za 16 dni, pa tudi v tem primeru sta bila še dva dneva, ki sem ju zaradi popoldanskih močnih padavin, izkoristil le na pol. Torej efektivnih je bilo 15 dni, ampak uradno sem seveda, ne glede na vse, za pot potreboval 18 dni. Pred odhodom na SPP sem se seveda na ta podvig ustrezno pripravil. Sprva je bil moj cilj SPP prehoditi v 20 dnevih, z upoštevanjem morebitnega slabega vremena v največ 23 dnevih, potem pa sem si nekaj dni pred štartom cilj prilagodil, saj sem imel občutek, da sem bolje pripravljen in bom ob idealnih razmerah pot prehodil v 15 dnevih, najkasneje pa v 20 dnevih. Na koncu sem torej nekako le ujel bolj optimističen cilj.

Kot si verjetno že ugotovil/-a, sem strasten pohodnik, ljubitelj hribov in predvsem gora, rad pa se podam tudi v ferate. Poleg tega se rekreativno ukvarjam še s smučanjem, košarko, občasno tudi fitnesom (če že, vaje naredim doma, saj nisem ljubitelj fitnesov). Vsi, ki me poznate, seveda veste, da sem že nekaj let tudi zelo zagret kajtar, zaradi tega športa pa sem obiskal tudi nekaj zelo zanimivih kotičkov naše modre pike, npr. Kenijo, Šri Lanko, Filipine, Brazilijo, Maroko, Egipt itd. Spodnja fotografija je bila posneta na Filipinih, in sicer na idiličnem otočku, kjer živi le en človek.

Že nekje od leta 2010-2011 se profesionalno ukvarjam z optimizacijo za iskalnike (SEO), začel sem z zaposlitvijo v eni izmed večjih slovenskih spletnih agencij, leta 2015 pa sem se odpravil na svojo pot. Stranke z mojimi premium SEO storitvami razvajam v lastnem podjetju Bergant SEO. To mi omogoča, da lahko potujem po svetu, saj je SEO en izmed takih poslov, kjer lahko praktično celotno delo opravim na daljavo, kjerkoli že sem, samo da imam dobro internetno povezavo.

Pa še nekaj hitrih o meni:

  • Sicer ne vem točno zakaj, ampak v hribe najraje hodim sam. Verjetno zato, da imam mir, lahko hodim svoj tempo itd.
  • Čeprav ne verjamem najbolj v neke osebnostne teste, pa me je en, ki sem ga rešil pred časom, zelo dobro zadel in mislim, da le ta kar dobro opiše mojo osebnost. Več na povezavi, kjer lahko test opravite tudi sami.
  • Marca 2018 sem po skoraj 15 letih rednega kajenja prenehal z le tem in imam doma še vedno shranjeno zadnjo škatlico, v kateri je še vedno nekaj cigaret.
  • Sem avanturist in vedno željan poizkusiti kaj novega, v letu 2020 sem se tako vpisal na plesni tečaj kubanske salse, skočil s padalom iz letala, se preizkusil v vetrovniku itd.
  • Preko projekta Botrstvo sem boter leta 2016 rojeni deklici iz Gorenjske, imena seveda ne poznam.
  • Sem velik ljubitelj humorja, predvsem memov, gifov in podobnega.
  • Ne prenašam resničnostih šovov, rad pa pogledam kakšno dobro serijo, film ali dokumentarec.
  • Zelo rad imam glasbo, poslušam pa zelo različne žanre od elektronike, roka, metala pa tudi do klasične glasbe, torej skoraj karkoli, samo da je glasba kvalitetna.

 

Toliko zaenkrat. Vse dobro. 😉

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja